Virtual Race Across The West 2020

Fredag 26/6 2020 klokken 05:52 hadde jeg gjennomført første utgaven av Virtual Race Across The West (VRAW). 1528 km og 25362 høydemeter var tilbakelagt på sykkelrullen hjemme på loftet på Ålgård. Totalt brukte jeg 9 dager, 14 timer, 35 minutter og 32 sekunder, hvorav 2 dager, 22 timer, 28 minutter og 42 sekunder var tilbrakt på sykkelrullen.

VRAW:
Tirsdag 16/6 kl. 15:00 norsk tid gikk starten på tidenes første virtuelle utgave av både Race Across The West (RAW) og flaggskipet Race Across America (RAAM). Til tross for at jeg ikke var trent til det, meldte jeg min deltakelse på VRAW. På den vanlige utgaven av RAW har man en deadline på 92 timer. Under VRAW hadde man fortsatt en deadline på 92 timer, men det var for de som skulle kvalifisere seg for RAAM. Vi andre dødelige fikk lov å holde på like lenge som VRAAM skulle holdes gående, dvs. i 12 døgn.

Don’t worry, be happy.

Dagsetapper:
For å ha størst mulighet for å gjennomføre rittet, bestemte jeg meg for å kjøre safe og fordele hele turen på like lange dagsetapper over alle 12 dager, dvs. 127,3 km hver dag. Etterhvert som dagene gikk, og jeg kjente at jeg høyst sannsynlig kom til å komme meg helt til mål, valgte jeg å utfordre meg ytterligere ved å gradvis å øke den daglige distansen og korte litt ned på antall dager. Oversikt over dagsetappene ses på bildet under.

Dagsetapper med tilhørende distanser og høydestigninger. (Klikk på bildet for forstørrelse)

Næring:
Syklingen foregikk hjemme på loftet, hvor vi heldigvis har varmepumpe, slik at jeg kunne kjøle rommet ned til ønskelig temperatur. Til tross for avkjøling av rommet forsvant det litervis med svette, og litervis med drikke ble hevet innenbords. I snitt har det blitt til ca. 0,5 liter væske i timen (kanskje litt mer i perioder), og det gir en total på ikke mindre enn ca. 35 liter med diverse drikke under selve syklingen. Meste næringsinntaket var flytende, da jeg har lettest for det når jeg kjører litt på over tid. Fast føde tok jeg oftest i pausene, som jeg holdt med jevne mellomrom.

Valg av sykkelsete:
Jeg har flere sykler og hver sykkel har sykkelsete fastmontert. Sykkelen jeg hadde på sykkelrullen var en Vipera rTeam, og på den hadde jeg et PRO Stealth sykkelsete, et sete jeg sitter godt på på korte turer. Men, under sykling som dette, på rulle innendørs hvor jeg svetter i bøttevis, skulle det vise seg at setevalget var fullstendig feil. Etter to dager endte jeg opp med åpne sittesår, og det til tross for at jeg ca. annen hver (+/-) holdt pause nettopp for å ta en dusj, vaske av meg den salte svetten og bytte klær. I tillegg anvendte jeg buksekrem i store mengder.

Skulle jeg klare å gjennomføre VRAW måtte sårutviklingen stanses. Sykkelsete måtte byttes, og valget var ikke vanskelig. Det ble selvsagt ultra sykkelsetet mitt; Infinity E1X (se bilde under).  Med seteskifte, hyppig bukseskift og vask, salve og mye, mye krem gjorde at jeg greide å bremse sårutviklingen, og siste dagen var sårene i tillegg blitt noe mindre. Fantastisk.

Hvorfor jeg ikke valgte å bytte sete til Infinity E1X i utgangspunktet skyldes simpel latskap – og nå tydeligvis dumhet. Ved fremtidige ultra ritt/turer blir det definitivt Infinity E1X!

Infinity Seat E1X (klikk på bildet for detaljer)

Oppsummering:
Jeg kan konkludere med at det å sitte på en sykkelrulle i timer flere dager i strekk er noe av en utfordring i seg selv. Både fysisk og mentalt. Når vi så i tillegg syklet på løyper via FulGaz sin app, som var utrolig realistisk, fikk vi virkelig å kjenne alle de 25362 høydemeterne vi klatret. Helt fantastisk – på en noe «gal» måte.

Om jeg gjør det igjen? Spørsmålet ga samboeren min, May-Brit meg umiddelbart etter jeg var ferdig med rittet, og da var svaret mitt NEI! Men etter at baken har kommet seg, og jeg har fått hvilt, har lysten til å prøve enda en gang begynt å melde seg. Under VRAW 2020 var jeg ikke særlig i form pga. ryggoperasjon midt i februar i år og etterfølgende problemer. Får jeg derimot trent skikkelig til neste år, og jeg bestemmer meg for å delta, skal jeg ikke se bort fra, at jeg kommer til å prøve meg å komme under kvalifiseringskravet til Race Across America, som er på 92 timer inkl. pauser og søvn. Time will Show.

Link til artikkel i Gjesdalbuen.

 

NEVER GIVE UP – KEEP ON ROLLING

VRAW Official Finisher (For forstørrelse klikk på bildet).

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..