Bilde fra foredraget - Viser mine verktøy

Referat av foredraget mitt på Veveriet på Ålgård

Mandag 21. mars 2022 fikk jeg mulighet til å dele min erfaring og mine opplevelser med hvordan jeg har taklet mer enn 20 år med kroniske smerter med andre via foredrag avholdt i storsalen i Veveriet på Ålgård.

Det har føltes vanskelig å kunne sette ord på hvordan jeg gjennom alle disse årene har greid å holde hodet over vannet tross mange plager og tunge nedturer, men etter ca. 3-4 år tenking og jobbing med «oppgaven» føler jeg, at jeg endelig har greid å lokalisere, samle trådene og sette ord på disse verktøyene jeg har anvendt. Det har resultert i foredraget mitt «Never Give Up – Keep On Rolling».

Lokal magasinen «I Gjesdal» møtte også opp til foredraget. Det resulterte i en artikkel i magasinet, som utkom igår. Av samme årsak har jeg utsatt referatet mitt av foredraget til nå. For å lese artikkelen i «I Gjesdal», klikk her.

Bilde fra foredraget - Igang med foredraget

Igang med foredraget mitt om min måte å takle et liv med kroniske plager. (Foto: Magasinet «I Gjesdal»)

Mental trener hos Evan-Jones på Sandnes, og min gode venn, Roar Fjeldheim åpnet foredraget med en introduksjon av meg. Mange flotte og beskrivende ord han her kom med. Blant annet overrasket han meg også ved å fortelle, at samarbeidet han og jeg hadde i forbindelse med mine forberedelser til min deltakelse i Race Across America 2017 ble anvendt i masteroppgaven hans. Veldig kjekt.

Bilde fra foredraget - Intro av Roar

Roar introduserer meg før foredraget mitt «Never Give Up – Keep On Rolling på Veveriet på Ålgård.

(Klikk her for å høre Roar sin introduksjon litt lav lyd)

Det kan være veldig tungt å rive opp i alle disse årene med mye smerte og tunge og dype nedturer. Underveis i foredraget måtte jeg derfor ved flere anledninger ha noen mikro stopp for å få igjen stemmen, når de tunge minnene tok overhånd, men disse ble relativ kjapt erstattet med latter etter et par kvikke replikker, slik at summen på hele foredraget verken ble for tungt eller for kjedelig – ifølge de mange tilbakemeldingene jeg fikk i etterkant.

Bilde fra foredraget - Viser et av mine verktøy; en metafor som jeg kaller Never Give Up.

En av mine flere metaforer jeg gjennom mange år med kroniske smerter har anvendt til mestring og å holde hodet over vannet. (Foto: Magasinet «I Gjesdal»)

Kan min «historie» bidra til at bare en person kan dra nytte av den, deler jeg den gjerne med andre. Så flere foredrag kommer det til å bli, dersom det blir vist interesse for å høre dem.

4 reaktioner på ”Referat av foredraget mitt på Veveriet på Ålgård

  1. May-Brit

    Du e flink kjære dæ og d står respekt av alt du får te tross dine dårlige dager, og at du tross alt klarer å få positive opplevelser på dine turer. Takk for at æ har fått vært me dæ på masse koselige turer og veldig gla og takknemlig for din fine måte dær du drar mæ opp når æ e nede. 🙂 Takk igjen for at du e du. 🙂

  2. Magnus Jåtun

    Johnny, det var spennende å høre om den lange reisen du har gjort med smerten som følge. Det er vondt å høre hva den har kostet deg, og det er sterkt å høre hvordan du har bygget deg en ny plattform for å leve tross alle begrensninger smertene forsøker å skape. Din mentale evne til å se fremover, være konkret og holde fast på det som hjelper, er imponerende. Og like sterkt er det å høre at du midt i all motgang også aksepterer at du noen ganger må gi tapt. Om du ikke vinner alle slag, vinner du krigen, likevel.

    Du er en raus mann, både i din omgang med folk av alle årganger på Ålgård, og i din åpenhet om de mange ting du har erfart, og fått til. Det inspirerer!

    Til andre som ikke har hørt foredraget, finn ut hvor han skal dele sine erfaringer neste gang. Her er mye å ta med seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..