En uke til EM i Slovenia

I dag, lørdag 6/7 2019 er det kun en uke til vi er igang med Europamesterskapene i WUCA 24 timers landeveissykling i Dobrovnik, Slovenia som starter lørdag 13/7 kl. 12.00.

Litt om selve rittet:

Rittet skal foregå på en 11 km lang og flat rundløype på landevei, med start og slutt i Dobrovnik i Slovenia. Dobrovnik ligger i nordøst delen av Slovenia tett opp mot grensen til Ungarn.

I alt blir det 21 deltakere fra 11 nasjoner, hvorav jeg er eneste deltaker fra Norge og resten Norden. Av disse 21 deltakere er 3 kvinner. Deltakerne deles inn i grupper; menn/kvinner og under 50/over 50. Da jeg jo etterhvert har sneket meg opp på en alder av 56 år, er jeg plassert i over 50 klassen, og den består av ialt 6 deltakere. Link til startlisten.

Så snart jeg får opplyst link til tracking under rittet, vil jeg legge det ut både her på siden og på Facebook.

 

Litt om teamet:

Jeg er så heldig å ha fått med meg et lille team bestående av samboerparet Iren Thorberg og Olaf Ellingsen fra Bjerkreim. Olaf var med i teamet mitt under RAAM 2017, som blant annet mekaniker, og det blir også en av oppgavene hans i Dobrovnik. Iren og Olaf sørger for at jeg får forsyninger av mat og drikke iht. en plan jeg har satt opp. Så gjenstår det å se om jeg virkelig får i meg all energien jeg har tenkt meg, for det kan bli slitsomt etterhvert som vi kommer ut på de små nattetimene.

Vi reiser mandag 8/7 kl. 15.15 fra Stavanger lufthavn til Ljubljana, hovedstaden i Slovenia, og mellomlander i København. Jeg kjenner begge ganske godt, og det er betryggende å ha med seg gode venner på en slik tur. Det er med til å flytte fokus og stresse ned i dagene opp til rittet.

Jeg har med meg to sykler, en triatlonsykkel (samme som jeg fikk av alle vennene mine på min 50 års feiring i 2013) og en Ridley LT Noah som reservesykkel. Denne sykkelen fikk jeg delsponset av Spinn Sykkelshop i Sandnes i januar 2017 i forbindelse med min deltakelse i RAAM 2017. I tillegg har Iren med seg sykkelen sin, for da får hun og Olaf, som låner min Noah, mulighet til å sykle rundt og se seg omkring, og kanskje bli med meg på noen av treningsturene mine der. Veldig kjekt.

 

Litt om meg:

Mentalt er jeg helt klar for oppgaven lørdag 13/7. Fysisk er jeg en del redusert iht. hvordan formen var rundt april/mai. Min FTP er blitt redusert fra 340 watt til et sted mellom 315 og 320 watt.

Det skyldes blant annet at jeg har slitt enormt mye med økende plager og smerter, noe som har gjort at jeg ikke har kunne trene den nødvendige mengden og gjennomføre treningsøkter med høy intensitet pga. blant annet rygg- og mage plager. Til tider er det så voldsomt at jeg ikke klarer å stå oppreist.

Da jeg 28/5 sto på startstreken til Race Around Denmark var formen min fortsatt nedadgående. I tillegg sov jeg svært lite hver eneste natt, 2-4 timer. Jeg visste derfor at det kun var spørsmål om når jeg måtte bryte rittet. Det ble en DNF etter kun ca. 220 km.

På nåværende tidspunkt er formen min på vei oppover igjen. Det skyldes blant annet god hjelp og behandling jeg har fått hos både Colin Greenside, som er utdannet personlig trener og innen muskel rehabilitering og triggerpunktbehandling. Han er, som jeg, ansatt hos Ålgård Sport & Helsesenter. Neste som  har hjulpet meg er Merete Langeland, som driver Massasjeklinikken Muskelterapi på Ålgård. Begge ga de meg triggerpunkt massasje, og anvendte hver sin teknikk. De fikk løsnet skikkelig opp i kroppen min etterhvert, og det var kanskje litt av en oppgave, for de første gangene jeg var hos dem, var jeg så vond i muskulaturen at det nesten ikke fikk røre noe særlig ved meg. Det fikset de relativ raskt, så nå går det rette veien.

Hjelpen jeg har fått av de har gjort at jeg nå igjen kan trø hardt og holde belastningene uten at ryggen stopper meg. Selv om jeg ikke har samme FTP som før, kan jeg nå endelig igjen holde meg kjørende i lang tid. Det er veldig oppløftende, og jeg gleder meg enormt til og kommer til å alt jeg har å yte med.

 

Litt om ernæring under rittet:

Jeg har etterhvert erfart at jeg best får i meg næring når den er flytende. Derfor kommer Fresubin ernæringsdrikk (fra apoteket), og Squeezy energidrikk til å være primær ernæring jeg skal ha under rittet. Squeezy energibarer har jeg valgt å ha med kun med tanke på å måtte ha litt å tygge på av og til.

Inne på City Gym i Sandnes kjøpt meg Pure BCAA aminosyrer . Dermed sørger jeg for «forsyninger» til muskulaturen som får jobbe hardt og lenge under rittet, og på Spinn Sykkelshop i Sandnes har jeg kjøpt Crampfix Superwarm. Jeg svetter ganske mye, og temperaturen kan bli høy i Dobrovnik, så for å erstatte tapet av mineraler gjennom svetting/væsketap er jeg nødt til å fylle dette på drikkeflaskene mine gjennom hele rittet.

Spinn Sykkelshop i Sandnes satte meg i forbindelse med vår lokale Squeezy representant, Ulf Tjåland. Via han har Squeezy sponset meg med sportsdrikk, energibar, gel og protein. Proteinet kommer jeg til å anvende etter mine treninger og endt ritt i Slovenia.

Planlagt ernæring under deltakelse i EM 24 timer i Slovenia. Klikk på bildet for å forstørre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..