Deltakelse i Virtual 24 Hour Word Time Trial Championships

Lørdag 5. desember kl. 18.00 deltar jeg i rittet «Virtual 24 Hour World Time Trial Championships», et VM som uten Korona pandami avholdes hver høst i Borrego Springs, California. Min deltakelse blir å skje fra spinningsalen på Ålgård Sport & Helsesenter.

 

Litt bakgrunn:

Jeg har de siste snart 20 årene levet et liv med kroniske smerter pga. trafikkulykke og annen skader/sykdom. Livet generelt byr på både oppturer og nedturer for alle, og da kan man sikkert lett forestille seg at spesielt nedturer, med kroniske plager, kan føles både dypere, tyngre og lengre enn for folk flest.

Slik har det vært for meg. Mange kjenner til situasjonen min, noen vet om hvordan jeg faktisk sliter, og noen ganske få har opplevd hvordan det er å være tett på meg når jeg har det verst. Da ser jeg ingen lys i tunnelen.

Heldigvis er det etter hver nedtur en opptur, og den er alltid målet eller delmålet mitt. Hver gang jeg føler jeg kommer meg et steg videre i rett retning, og det kan skje daglig eller av og til, blir jeg utrolig glad, føler mestring og mot til å bevege meg videre, og der og da føler jeg meg som en skikkelig verdensmester! (puha, kjenner tårene presse seg frem bare ved tanken og minnene).

Og, når jeg nå likevel føler meg som en verdensmester, min egen verdensmester, hvorfor så ikke like så godt delta i et verdensmesterskap, nå da muligheten endelig foreligger? Det tok meg ikke lang tid å vurdere for og imot deltakelse, og vupti, så sto navnet mitt på deltakerlisten haha :).

Link til deltakerlisten finner du her.

 

Deltakelse i spinningsalen på ÅSHS

Min deltakelse i det virtuelle rittet skjer fra lørdag 5/12 kl. 18.00 til søndag 6/12 kl. 18.00, hvor jeg sykler på egen sykkel og sykkelrulle. I tillegg kommer jeg til å kople min pc til begge storskjermene, slik at fremmøtte kan spinne med på løypen jeg sykler, samtidig som de ser sykkelparameterne mine og hører musikk non stop.

De første 22 timer sykler jeg på en dagsløype på 29 km med 106 høydemeter pr. omgang og en sluttløype på 7,7 km med 19 høydemeter pr. omgang de siste 2 timene.

Det vil bli mulighet for medlemmer og ikke-medlemmer til å komme å blir med en time eller to, eller kanskje mer? Ikke-medlemmer må betale en Drop In pris på 100 kr. Disse pengene ÅSHS videre til innsamlingen til Sykehusklovnene, som jeg har opprettet inne på Facebook. For de av dere som har lyst å bidra utenom, kan dere klikke dere inn på klovnebildet under.

Bildet har jeg tatt på Ålgård Sport & Helsesenter sitt «12 timer spinning for Sykehusklovnene» arrangement 2. februar 2019. Tuva Christin Svela Stølen, til venstre, og Iren Fjeld, til høyre, både klovnet, danset og underholdt oss alle i spinningsalen og gjorde det hele til en stor fest :).

Felles for medlemmer og ikke-medlemmer er at det kun er mulig å stikke innom i sportssenterets åpningstid. Dvs. at fra kl. 23.00 lørdag til 05.00 søndag vil det kun være meg og mine to støttespillere, May-Brit Kristiansen og Roar Fjeldheim som kan bli værende.

Dørene åpner igjen kl. 05.00, og er man medlem kan man med medlemskortet sitt låse opp ytterdøren og komme seg inn. Skulle noen ikke-medlemmer få lyst å bli med før hønsene står opp, så ringer dere bare til 40201320, og så vil enten May-Brit eller Roar komme å åpne for dere.

Alle som møter opp må registrere seg på en liste med navn, mob.nr. og tidspunkt, og denne listen kommer vi til å ha og administrere i spinningsalen.

 

Målet mitt

Målet mitt på dette rittet er igjen å bli verdensmester – min egen verdensmester vel å merke. Jeg kommer til å delta mot sterke syklister som er en klasse for seg, ja i verdensklassen, og dem vil jeg bare la  meg imponere av og ellers holde meg til egne planer vedrørende både sykling og ernæring. Skulle jeg bli så heldig å ligge an til å kunne sykle fra noen av deltakerne i aldersgruppen min 50-59, ja så lar jeg meg ikke be to ganger haha :).

Det viktigste for meg er, som beskrevet, å holde meg til planene. Av og til må planer justeres underveis, men jeg skal gjøre alt som står i min makt for at det ikke blir nødvendig, med mindre justeringen øker hastigheten.

 

PS1:

Søndag er som regel «slappe av dagen» for folk flest, så da kan det være lite fristende å kle på seg spinningsklærne og begynne å spinne. Men søndag, og spesielt etter kl. 12.00, blir sannsynligvis de tyngste timene å skulle sykle runde etter runde med trykk i pedalene, og nettopp da ville det være suverent med ekstra støtte og oppmuntring. Uansett hva tidspunkt du måtte velge å komme i løpet av de 24 timene vil det være helt fantastisk og til stor hjelp. Vi ses :).

PS2:

Forsidebildet på oppslaget her er tatt av fotograf Frode Ueland, som var med i teamet mitt under deltakelsen min i RAAM 2017. Bildet er tatt da Frode og jeg var et par uker i Borrego Springs for akklimatisering i forkant av RAAM. Der har jeg også syklet på løypene som vi nå skal sykle virtuelt under VWTTC :).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..