Årets tredje 200 km Brevet


Denne dagen var det årets tredje 200 km Brevet som sto for tur. Jeg skulle få selskap av Andreas Kverneland, som skulle følge meg fra Sverd i fjell til Vikeså. I og med ingen hadde meldt sin interesse for å bli med på hele turen, fikk jeg tillatelse fra arrangør til å starte og slutte på Ålgård, isteden for ved Sverd i fjell. Hadde igjen sovet svært lite om natten, et par timer, og var derfor tidlig klar for avgang. Ventet bare oå at klokken skulle bli mange nok til at jeg kunne dra og komme til avtalt tid og treffe Andreas ved Sverd i fjell. Treffetidspunkt hadde vi satt til kl 08.
På denne turen hadde jeg ikke med meg kontrollkort, og måtte derfor sende bilde til Jens Glad Balchen fra hver kontrollpost som dokumentasjon.

Link til sidens innhold

DATO:
25/5 2016

LØYPE
Ålgård, Sandnes, Sverd i fjell, Tananger, Sola Strand, Tjelta, Nordsjøvegen via Orre, Ogna via RV44, Eige, Tengesdal, Ognedal, Vikeså, Vikesdal, Byrkjedalstunet, Ålgård.

Vind: Motvind helt eller delvis fra Ålgård til Sverd i fjell og fra Ogna til Byrkjedalstunet ca. 92 km.

KONTROLLPOSTER
– Sverd i fjell, Ogna, Byrkjedalstunet.

GARMIN DATA
– Distane: 194 km
– Høydestigning: 1605 m
– Tid (total): 8:20 t:min
– Tid (i bevegelse): 7:00 t:min
– Gjennomsnittlig energi: 177 watt
– Normalized Power (NP): 207 watt
– Forbrenning: 4550 kcal
(Tilbake til toppen av siden)

FRA ÅLGÅRD TIL SVERD I FJELL
Turen til Sverd i fjell foregikk med godt trykk i pedalene. Underveis fikk jeg selskap av en annen fra Ålgård, som jeg ikke husker navnet på. Han var på vei til jobb i Stavanger sentrum og slengte seg bak da jeg suste forbi han på Figgjo. Før Høyland tok jeg en pust i bakken og vi fikk pratet litt. Det viste seg at han drev med triatlon som medlem i Stavanger klubben. Også talte han dansk, men var norsk. Hyggeligt selskap helt til vi måtte skille lag inne på Hinna.
På Hinna var det fortsatt en del veiarbeid, så her foregikk en del av syklingen på fortau helt stille og rolig.
Jeg var framme ved Sverd i fjell i god tid før avtalt med Andreas og fikk anledning til å puste ut litt og tatt det tradisjonelle bildet av sverdene.
(Tilbake til toppen av siden)

FRA SVERD I FJELL TIL OGNA
Umiddelbart etter Andreas ankom satte vi kursen mot Ogna, turens andre kontrollpost ca. 70 km unna. Vi hadde litt vind med oss, delvis i ryggen eller fra siden og kun få ganger direkte imot. Vi hadde god flyt og kjørte på litt av og til. På vei fra Tananger mot Sola så vi to andre syklister som var på treningstur. Vi satte etter dem, og Sola Strand lå vi på siden av dem og fikk oss en liten prat. Deretter fyrte vi opp i kjelen en stund og innen lenge hadde de to sluppet oss. Turen videre mot Ogna gikk uten noen nevneverdige hendelser. Vi skiftet å kjørte litt på og ellers flyte avgårde i fint jevnt tempo.
(Tilbake til toppen av siden)

FRA OGNA TIL BYRKJEDALSTUNET
På Ogna tok vi oss tid til å ta oss en kopp kaffe og å “fylle litt på tanken”. Vi ble enige om å ta det ganske rolig resten av turen til Arild og jeg skulle skille lag i Vikeså. Derfra og videre til Byrkjedalstunet og Ålgård skulle jeg sykle alene. Videre ned langs RV44 var trykket i pedalene ganske lett. Vinden begynte vi å få mer og mer imot oss, og da vi skulle over Eige, kjente vi den ganske godt. Opp av Tengesdal fikk vi vinden rett imot oss hele veien til vi skulle svinge av mot Ognedal. Andreas lå i front og brøytet seg gjennom den relative harde vinden og fikk oss trygt fram.

Turen over Ognedal og ned til Vikeså var jomfruturen for Andreas. Også han, som mange andre, ble betatt av den flotte naturen på denne strekningen. I Vikeså ble det til et “takk for turen” mens vi enda var i fart, og vips, så syklet jeg alene og var på vei mot Byrkjedalstunet via Vikesdal. Det ble veldig tungt å komme seg videre. For det første går det svakt oppover og samtidig hadde jeg hard vind mot meg. Et verre slit var det.

Framme ved turens tredje kontollpost; Byrkjedalstunet tok jeg meg en god pust i bakken og koste meg i solen med kaffe, cola og softis og fikk postet et bilde på Facebook. Nok pause for denne gang, og nå igang med siste etappe til Ålgård. Litt over 30 km igjen av turen.
(Tilbake til toppen av siden)

FRA BYRKJEDALSTUNET TIL ÅLGÅRD
Fra Byrkjedalstunet la jeg litt trykk i pedalene og fikk umiddelbart en god flyt. Forbi Gilja, på vei ned mot Dirdal, nærmet jeg meg fort en syklist som lå foran meg. Da jeg kom nær nok, så jeg at det på ryggen hans sto 1200 km og “så noe annet”. Tenkte hvem dette dog kunne være som sykler så langt. Ikke mange av dem her i distriktet. Da jeg kom opp på siden av karen, så jeg det var ingen ringere enn Jens Glad Blachen him self:). Ble jeg noe overrasket over å se han her. Jens forklarte at han hadde 4 timer til rådighet, hvor han hadde barnepass hjemme, og så tok han turen hit i tilfelle han skulle få treffe meg – og det gjorde han så hehe:). Vi holdt følge helt til vi måtte skille lag på Ålgård, hvor jeg skulle opp til Fiskebekk og Jens videre til Stavanger.

Summa summarum, så var dette en god tur, hvor jeg nøt godt selskap fra både Andreas og Jens. I tillegg var jeg godt tilfreds med effektiv sykkeltid, med tanke på at intensiteten hadde vært lav. Tegner godt.
(Tilbake til toppen av siden)

BILDER FRA TUREN

START BILDEKARUSELL VED Å ENKELT-KLIKKE PÅ ET AV BILDENE – (Under hvert bilde i karusellen finner dere beskrivende tekst)


(Tilbake til toppen av siden)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..