2016-04-16 Start på 200 km Brevet ved "Sverd i fjell" ved Møllebukten i Hafrsfjord.

Årets andre 200 km Brevet


Lørdag 16/04-2016 var det tid for årets andre 200 km Brevet. Denne gangen skulle jeg slippe å ta turen alene. Kompisen min, Helge Olav Tverberg skulle bli med. Veldig kjekt :).

Kl. 06.00, hjemme på Ålgård, viste gradestokken -1 grad. Uff, ikke kjekt. Men i det minste var det opphold, skyfri himmel og tegn på at turen skulle foregå i super flott vær. Men hvor mye klær skulle jeg ta med meg da? :). Valget falt på ullsokker, litt tykkere langbukse og en tynn ulltrøye under jakken.
Da jeg kom til «Sverd i fjell» ved Møllebukten i Harfsfjord, viste gradestokke hele 5 pluss grader. Jammen noe av en forskjell. Også Helge Olav hadde kledd seg godt. Ikke mindre enn to jakker etc. Kanskje dette kunne bli i varmeste laget for oss begge? :).

(Bilder fra turen)

OGNA, FØRSTE KONTROLLPOST
Det var tilnærmet vindstille på veien ned til Ogna. Den lille vinden som var, hadde vi enten fra siden eller i ryggen. Vi skjøt god fart meste av tiden og jobbet jevn og godt hele veien ned til Ogna. Framme i Ogna ble kortet stemplet, og både Helge Olav og jeg fikk oss litt i skrotten. Vi måtte ha oss litt «bensin» i kroppen til videre på turen. Fra Ogna og fram til Oltedal ville terrenget bli ganske kupert og krevende.

Over Eige skiftet vi retning og fikk nå den vinden som hatte tatt seg opp helt og delvis imot oss. Farten gikk betraktelig ned. Opp gjennom Tengesdal var det bare å legge seg ned i styret og så trø jevnt og halvhardt helt til vi kom fram til første stigning mot Ognedal.

Over Ognedal, hvor terrenget er veldig kupert og ofte skifter retning, hadde vi ikke noe særlig lange strekninger med vind mot oss. Det fikk vi først da vi kom ned på sletten ved Vikeså.

Turen fra Ogna til Vikeså hadde krevd en del energi av oss, så vi måtte ta en ikke planlagt stopp her og fylle på drikkeflaskene våre. Og snart var det på setet igjen og videre mot Byrkjedalstunet.

Veien dit var også preget av vind mot oss. Uansett i hvilken retning vi syklet fikk vi aldri vinden i ryggen. Rare greier. Hadde jo vært kjekt å unngå å slite hele tiden, men igjen, å jobbe mot vinden er god trening :).

Da turens høyeste punkt, Gloppedalsura, var besteget, var det rake veien ned til Byrkjedalstunet, hvor velfortjent cola, kaffe og lappe ventet.

BYRKJEDALSTUNET, ANDRE KONTROLLPOST
På Byrkjedalstunet var det også her om å huske å få stemplet kortet. Deretter bar det rett til disken for bestilling av cola, kaffe og lappe. Jeg spurte damen i kassen, om det var mulig å få litt ekstra rømme sammen med syltetøyet på lappen. Og ekstra rømme ble det til. Både rømme og syltetøy ble lempet opp på lappen min, slik at det ble mer rømme og syltetøy med lappe på, enn omvendt. Akkurat noe for meg ;).

Etter å ha sittet å hygget oss en god stund, måtte vi videre igjen. Alltid litt kaldt å starte opp, når man har våte svette klær på seg. Heldigvis var det ikke helt så galt i dag, da solen sørget for å gi oss litt varme.

Hadde vi syklet med vind mot oss tidligere, så kom vi virkelig til det nå. Veien ned til Dirdal var tung, og det ble jobbet godt og tråkket hardt i pedalene.

Videre fra Dirdal pleier man å ta turen på utsiden av tunnelen. Men pga. ras er nå denne veien stengt, så turen måtte for første gang legges gjennom tunnelen. Tar sin tid å komme gjennom den, da den er i bratt terreng. Men lavt gir og god tid, så går det meste.

Resten av turen til «Sverd i fjell» foregikk med god intensitet. Igjen hadde vi vinden mot oss, og det uansett hvilken retning vi hadde. I tillegg hadde vinden økt på og var på rundt 7 m/s.

Framme ved «Sverd i fjell» viste GPS-en at vi hadde vært på tur i 8 timer og 42 minutter. Av disse var 7 timer og 27 minutter effektiv sykling. Det gav oss en snitthastighet på 26,1 km/t over en strekning på 194 km med 1770 høydemeter. Til tross for at intensiteten jevnt over var betraktelig, så var snitt pulsen min registrert til kun 68% av maks puls. Turens høyeste registrering var 79% av maks puls. Et godt tegn på formbedring. Detkjentes også slik på turen – og etter :).

Neste Brevet blir 300 km Brevet, som skal sykles 5/5. Men før det skal jeg 2 uker til Danmark, hvor jeg sammen med Kim Bach og Jens Sørensen fra teamet mitt, skal til Middelfart på Fyn. Der skal jeg teste ut løypen til RAAM kvalifiseringen, som skal sykles 4.-5. juni i år. Spennende :).
(Tilbake til toppen av siden)

Bilder

START BILDEKARUSELL VED Å ENKELT-KLIKKE PÅ ET AV BILDENE – (Under hvert bilde i karusellen finner dere beskrivende tekst)


(Tilbake til toppen av siden)