Sponsoravtale med Energibarrer.no

I dag inngikk jeg en sponsoravtale med energibarrer.no, ved Jens Balchen. Avtalen dekker energibarer av merket Cliff Bar og sportsdrikken SPIZ, og er gjeldende fram til og med RAAM.

Energibarer:
Clif Bar har den beste blandingen av langsomme karbohydrater, raske karbohydrater, proteiner, vitaminer og mineraler til å holde deg i gang i time etter time, og fås i mange smaksvarianter. Barrene inneholder minst 70% økologiske råvarer.

Selv har jeg anvendt dem de siste to årene, og foretrekker disse fram for andre fabrikater. Barrene er lette å tygge og svelge selv under harde økter, og de mange smaksvariantene gjør at jeg ikke går trøtt av dem.

Sportsdrikk:
SPIZ sportsdrikk har jeg god erfaring med fra de to siste årene. Det passer ekstrem godt til langdistanse sykling da det inneholder karbohydrater (mix av langsomme og raske), proteiner, fett, mineraler og aminosyrer – alle viktige bestanddeler for at kroppen kan fungere maksimalt.

Når jeg anvender SPIZ trenger jeg i bunn og grunn ikke annen næring. Til tross for SPIZ sitt relative høye proteininnhold for en sportsdrikk, inneholder den også mer enn tilstrekkelig med karbohydrater som er brennstoffet vårt «maskineri» hovedsakelig kjører på.

Kroppen tar opp 62 gram karbohydrater i timen, og SPIZ inneholder 70 gram per 100 gram, og 94 gram per porsjon (4 skjeer som tilsvarer 135 gram). Selv pleier jeg å anvende litt mer enn en porsjon i en 0,7 liter flaske (kraftig blanning smaker best), så da har jeg tilstrekkelig med næring for ca. to timer sykling.