Norge-Kosovo 2012

2012-07-29 - Dag 19 - Kroatia.

2012-07-29 – Dag 19 – Kroatia.

Dagsrute: Rupalj-Duce.
I natt har vi overnattet på et lite motell ved Rupalj, ute i et ødeområde – og det uten varmepumpe og mulighet for å kjøle ned rommet. Uff. Frokosten inntok vi på en cafè rett rundt hjørnet, hvor vi blant annet bestilte eggerøre. Tror ikke det var noe godt valg. For allerede en halv time etter start måtte jeg ut i naturen og gjør mitt fornødne. Det måtte jeg gjør 8 ganger til i løpet av 165 km vi tilbakela den dagen. Å ha mageproblemer på en slik måte og kramper det meste av dagen er ikke noe godt når man skal sykle så lang, eller når man skal sykle i det hele tatt, og så i stekende sol med temperaturer opp til 40 grader og snitt temp. på 34 grader. Det ga mange opphold underveis, og totalt tok det ca. 11 timer før vi kunne parkere syklene den dagen. Forsøkte å kompensere med væske underveis og drakk rundt 10 liter på turen. Selv Ibrahim fikk reaksjon etter frokosten, men heldigvis i mye mindre grad.
Her har vi turens siste punktering. Igjen var det Ibrahim som var uheldig, og denne gangen var det noe så simpelt som en liten torn fra en eller annen plante som hadde trengt gjennom dekket.
Fra rundt Sibenik har vi beveget oss inn i landet og vekk fra kysten. Først da vi begynte å nærme oss Trogir kjente vi sjøluft igjen, og temperaturen sank et par grader. Bildet her er tatt ca. litt over en time før Trogir.