Ritt 2009-2015

Link til sidens innhold:

2009 – Første ritt
Jeg begynte aktivt med sykling sommeren 2009 hvor mitt første ritt var deltakelse i bedriftsrittet Gilderunden i august, et ritt på 58 km. Neste på listen ble Aarbakkerittet, også kjent som Lysebotn-Bryne, som ble avholdt uken etter. Dette rittet var på 144 km.

2010 – Styrkeprøven Trondheim – Oslo
Grunnstenene var hermed lagt og trening og rittdeltakelse ble mer seriøs, slik at største bragden min, hva Turritt-ritt angår, allerede ble gjennomført sommeren 2010 sammen med Team Jæren sitt lag 2. Sammen med dem syklet jeg Den store styrkeprøven, også kjent som Trondheim-Oslo, hvor jeg kom i mål med laget på tiden 15 timer og 33 minutter. Jeg var stolt som en hane å ha klart å tilbakelegge de 540 km på såpass kort tid, med tanke på mitt nok så begrenset treningsgrunnlag og en helse som på hele turen forsøkte å få meg til å bryte.
(Referat & bilder kommer …)

2012 – Ålgård (Norge) – Peja (Kosovo)
Vinteren 2012 jobbet jeg blant annet som spinninginstruktør på daværende FRISK Helse og Sportsenter på Ålgård. På timene mine deltok ofte Ibrahim Shabi, og etter hvert lærte vi hverandre å kjenne. Ibrahim syklet mye – spesielt lange drøye ture. En dag sa han til meg at han hadde en vill ide om å sykle til hjemstedet sitt, Peja i Kosovo. Det lød utrolig spennende, og jeg husker jeg tenkte, bare det var meg.

Ut på våren spurte så Ibrahim om jeg hadde lyst å være med på turen til hjemlandet hans. Svaret var et kontant ja takk. Planen ble da å dra i starten av juli. I mellomtiden var Ibrahims kone, Astrid, og min kjæreste, May-Brit, blitt enige om, at May-Brit skulle komme til Ulcinj i Montenegro hvor Astrid og Ibrahim har en leilighet. Ibrahim og jeg skulle etter planen allerede være i Ulcinj når damene kom dit. Da kunne vi ha oss et par dager der, før May-Brit igjen måtte reise hjem og Ibrahim og jeg dra videre mot Kosovo. Slik ble det ikke … (Les mer …)
Tilbake til toppen av siden

2013 – Super Brevet Scandinavia
Etter å ha slikket sårene etter Kosovo-turen leste jeg høsten 2012 en artikkel i Aftenbladet om en ultra-syklist, Jens Glad Balchen fra Stavanger. Artikkelen beskrev blant annet kort hans deltakelse og fullførsel av Verdens hardeste ritt, Race Across America (RAAM). Jeg ble fyr og flamme og sa til May-Brit at denne mannen måtte jeg i kontakt med – også selvom jeg ikke kjente han fra før. (Les mer …)
Tilbake til toppen av siden

2014 – 24 timers spinning
18.-19. januar deltok jeg og kjæresten min, May-Brit, på et 24-timers spinning event i Daugaard i Danmark. Dette var andre året vi deltok. May-Brit skulle denne gangen spinne i 3×4 timer, mens jeg skulle sitte på sykkelen i alle 24 timer. Det var litt av en utfordring, men det greide man så også.
(Referat & bilder kommer …)
Tilbake til toppen av siden

2014 – Flèche Nordique
En flèche er et 24-timers lagritt med vilkårlig startsted og fast målsted. Laget må sykle minst 360 km på de 24 timene og ingen stopp kan være på mer enn 2 timer (se mer om regler lenger nede på siden). Flèche Nordique arrangeres med mål i Skövde i Sverige, men startsted kan vi altså velge selv.

Jeg var en del av et lag på 4 personer bestående av Bjørn Olav, Reidar, Sture og jeg selv. ”Agder Langtråkke Lag” ble navnet på laget vårt. Dessverre måtte Sture melde avbud pga. sykdom, så da var vi kun tre som startet opp lørdag 7/6 kl. 10 på Brokelandsheia ved Risør. Planlagt og godkjent rute var på ca. 385 km. (Les mer …)
Tilbake til toppen av siden

2014 – Haderslev-Paris
21. juli kl. 21 startet jeg sammen med en god gjeng danske ultra-syklister sykkeltur mot Paris. Dagsruter ble noe lenger enn planlagt pga. litt feilnavigering underveis. Turens tre første etapper var et 1000 km Brevet for tidlig påmelding til Paris-Brest-Paris i august 2015. Resten av turen var sjarmør-ettappen på «kun» 120 km, hvor vi sammen med ryttere fra Dini tour sykkelreiser syklet til og gjennom Paris. Stor opplevelse. (Les mer …)
Tilbake til toppen av siden

Ritt i 2015
Sykkelplanene mine gikk tidlig i vasken. Jeg hadde en fullpakket kalender og skulle toppe sesongen med kvalifisering til RAAM i juni ved Extreme Melfar 24 i Danmark og det tradisjonsrike ultrarittet Paris-Brest-Paris.
Veldig tidlig ut i sesongen fikk jeg lyskeproblemer som vedvarte og ble forverret tidligere og tidligere i rittene. Legebesøk og undersøkelse måtte til, og de foregår fortsatt.
Så i april fikk jeg undersøkt hånden min. Regnet med det var en liten problemstilling som fort var løst. Det viste seg jeg hadde nerver i klem i høyre og venstre hånd og underarm, samt hadde ødelagt leddbånd i høyre håndledd. Jeg skulle gjennomgå tre operasjoner på to måneder. Sidste operasjon, håndledd, medførte 6 uker med gips og fire uker med skinne.
Ser fram til 2016 og nye spennende utfordringer :).
(Les mer …)
Tilbake til toppen av siden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.